North Dakota Emergency Medical Services Association

Southwest Conference Schedule

Friday, October 14, 2022

Preconference

Let's Focus on Cardiac

8:00-5:00 ALS Preconference- Karen Fridel

Description Here

1:00-5:00 BLS Preconference- SIM- ND




Saturday, October 15, 2022

7:00 -7:50 Registration and Check-In (Community Center)

7:50-8:00 Welcome and Announcements

8:00-9:00 Types of Strokes (Stroke 1.0 hour)- Dr. Ramage

9:00-10:00 Neurological/ Seizures (1.0 Hour)- Dr. Ramage 

10:00-10:30 Pediatric Transport (0.5 hour)- North Memorial

10:30 -11:00 Culture of Safety (0.5 Hour)- North Memorial

11:00-12:00 Treatment of Strokes  (Stroke 1.0 hour)- Dr. Ramage

12:00-1:00 Lunch 

1:00 2:00  Psychiatric (1.0 Hour)- Karen Goyne

2:00 -4:00  Special Healthcare Needs (2 Hours)- Clara Kessel

4:00-5:00 Trauma Triage (1 Hour)- North Memorial 


Sunday, October 16, 2022

7:30 -8:00 Registration and Check-In 

8:00 -9:00  VADS (1.0 Hour)- Dr. Hintz

9:00 -10:00  Hemorrhage Control (1.0 Hour)- Dr. Hintz

10:00-11:00 Research (1.0 Hour)- North Memorial

11:00 12:00  NDEMSA  Happenings (LCCR 1 hour)-Regional Advisors 

12:00-1:00 Lunch Break -Lunch Provided

1:00 2:00   Post Resuscitation (1.0 Hour)- Karen Fritel

2:00 3:00 At Risk Populations (1.0 Hour)-

3:00 4:00  Toxicological/ Opioids (1.0 Hour)- Clara Kessel

4:00-5:00 K9 Tactical Combat Casualty Care Training (LCCR 1 hour)



North Dakota EMS Association

1622 East Interstate Avenue, Bismarck, ND 58503

1-701-221-0567


Powered by Wild Apricot Membership Software