North Dakota EMS Association 


Friday, Saturday, and Sunday Schedule at a Glance

Friday, February 1, 2019

Time

NCCR/LCCR hours

Session Name

Instructor

1:00-2:00 pm

LCCR 1 hr.

Toward Zero Death Daniel Donlin

2:00-3:00 pm

NCCR CNS Injury- 2 hrs.

CNS Injuries

Dr. Lystad 
 3:00- 4:00 pm  NCCR ACS- 1hr. Acute Coronary Syndromes  Kalah Erickson

4:00-5:00 pm

LCCR 1 hr. 

Mental Health in EMS Mona Thompson

5:00- 6:30 om


Dinner

6:30-7:00 pm

NCCR Evidence Based Guidelines 1hr

Evidence Based Guidelines Ron Lawler

7:00-8:00 pm

NCCR 1 hr. Field Triage

Field Triage

Thomas Taylor Jr.



Saturday, February 2, 2019

Time

NCCR/LCCR hours

Session Name

Instructor

8:00-9:00 am

NCCR 1 hr. Research

EMS Research Ron Lawler

9:00-10:00 am

NCCR 1 hr. Ambulance Safety

Ambulance Safety

Tom Taylor Jr.

10:00-11:00 am

NCCR 1 hr. At-Risk Population

At-Risk Population Trista Berg

11:00-12:00 pm

NCCR 1 hr. Stroke ND Mission Lifeline Stroke Janna Pietrzak

12:00-1:00 pm

Lunch Provided Service Leader Meeting

1:00-2:00 pm

NCCR 1 hr. Fluid Resuscitation

Fluid Resuscitation

 Bob Seifert

2:00-3:00 pm

NCCR 1 hr. OB Emergencies  OB Emergencies

 Trista Berg

2:00-3:00 pm

NCCR Pain Management

Pain Management

Bob Seifert

3:00-4:00 pm

NCCR 0.5 hr. Infectious Disease    0.5 hr Hygiene

Infectious Disease/ Hygiene

Ron Lawler

4:00-5:00 pm

LCCR 1 hr.

EMS Response to a Hurricane PJ Hardy
 5:00 pm     Regional NDEMSA Meeting  


Sunday, February 3, 2019

Time

NCCR/LCCR hours

Session Name

Instructor

8:00-9:00 am

NCCR 1 hr. Endocrine/ Diabetes

Endocrine/ Diabetes Tom Taylor Jr. 

9:00-10:00 am

NCCR 1 hr. Crew Resource Mgmt

Crew Resource Management

Tom Dobrzynski

10:00-10:30 am

NCCR 0.5 hr. Immunology

Immunological Tom Taylor Jr. 

10:30-11:30 pm

NCCR 1 hr. Ped. Cardiac Arrest Pediatric Cardiac Arrest Tom Dobrzynski




Powered by Wild Apricot Membership Software